Framtidens hushållsmaskiner

Det är ingen hemlighet för personer som läser denna blogg att jag älskar teknik. Det finns inget bättre än nya tekniksaker. Idag tänkte jag spekulera lite i framtidens hushållsmaskiner. Igår läste jag om en ny tekokare som man sätter på genom en app i mobilen. Fantastiskt onödigt kan man ju tycka, men samtidigt otroligt häftigt. :) Jag tror också detta är framtiden. Allt styrs genom mobiltelefonen. Redan idag finns det fjärrkontroller som styr hela hemmet, från TV och stereo till lampor och element. Smartphones är en av de bästa uppfinningarna som någonsin gjorts och jag tror den kommer fortsätta utvecklas och integreras med fler funktioner. Frågan är också hur långt sociala medier kommer blandas in i hemmet. Idag finns till exempel twittrande kylskåp och utvecklingen lär fortsätta. Det är spännande att se vad som kommer efter Twitter och Facebook. Kan man til exempel skapa ett socialt media som är byggt enbart för maskiner i hemmet? 

 

Drömmen är så klart att kunna sitta i vardagsrummet och trycka in en måltid i mobilen, men dit kommer vi kanske inte under min livstid. :) 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2014-06-16 at 11:06
Tags: hushållsmaskiner, teknik, smartphone, tekokare
Categories: Internet | Nyheter
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed

Lite reklam för min väggklocka

Jag lämnar tekniken i ett inlägg och gräver djupare i min egen komplicerade inredningssmak. Det är lite svårt att förklara min inredningssmak. Jag gillar retro, stilrent och ramar. Och jag är också svag för siffror och grungefärger. Därför blev jag väldigt glad när jag upptäckte Chillis väggklocka Heidelberg. Den motsvarar egentligen alla mina behov. Den ger en antik känsla, med siffror i fina bakgrundsfärger och dessutom en ram runt. Hade jag kunnat hade jag byggt min inredning runt denna väggklocka. Men det här med inredning är svårt. Framför allt tavlor. Vilka tavlor ska man välja? Vilka tavlor passar ihop? Det värsta är att det blir så förfärligt dyrt om man ska köpa alla tavlor på en gång. Alltså får man ta några åt gången och hur får man då till en bra övergripande inredning i sin lägenhet? Jag har i dagsläget sex tavlor som står på golvet och inte är upphängda. Jag funderar på att bara låta dom stå där tills jag har tillräckligt med tavlor för att dekorera klart lägenheten. Jag vet inte. Detta blev ett väldigt flummigt inlägg om mina i-landsinredningsbekymmer. Det jag ville få ut var i alla fall att min nya väggklocka är bäst. 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Admin
Posted on: 2014-06-05 at 08:16
Tags: inredning, väggklocka
Categories: Nätbutiker
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed