Nät-smycken från Designtorget

Designtorget är en lyckad företeelse och många intresserade kunder återvänder dit. Vi lever i en tid där design är viktigt och i det som är ett högkonjunkturens Sverige har vi råd att betala lite mer för de där sakerna som har det där lilla extra. Designtorget öppnade för cirka en månad sedan sin femtonde fysiska butik och lanserade samtidigt sin satsning inom näthandel med försäljning på hemsidan. Runt 150 utvalda produkter finns till försäljning och det är precis som i de fysiska butikerna en jury som utser vilka varor som platsar på listan. En lista som för övrigt kommer att uppdateras varje vecka. Det som säljs är precis som i butiken allt från designer smycken och leksaker till hundkläder och hushållsartiklar.

En av de nya tjänsterna i och med webbshopen blir möjligheten att skicka ”Presentogram”. Det innebär att kunden kan beställa en produkt på nätet, skriva en gratulationshälsning och sedan få gåvan levererad direkt till mottagaren.

En passande satsning till butikens 15-årsjubileum, med både näthandel och den första butiken i en internationell expansion som startar i Oslo.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Pontus
Posted on: 2008-06-26 at 11:54
Tags: designtorget, smycken, nätbutik, nyhet, oslo
Categories: Nyheter | Nätbutiker
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed

Näthandel från grunden

På tidningen Internetworlds hemsida debatteras den svenska e-handelns utveckling. Det är Incordias vd Ulf Stål som skrivit inlägget angående de misstag som svenska e-handlare gör på daglig basis, främst på grund av den lite motsägelsefulla lönsamheten. Nackdelen med de goda utsikterna till framgång och den enkla lönsamheten gör att handlarna inte anstränger sig tillräckligt och det uppstår många brister i system vilket bidrar till en minskad utveckling. En hårdare konkurrens gynnar bara utvecklingen, och som Stål skriver är det idag alldeles för många som kopierar den fysiska butiken och inte inser att e-handeln är en helt egen disciplin inom handeln där egna spelregler måste tillämpas.

Många letar efter den heliga graal som är lösningen för handeln över Internet, men sanningen är att det inte finns någon enkel lösning. Det handlar om att bygga en helhet, att från grunden skapa det man vill åstadkomma. Det handlar om att skapa en enkel navigation för kunden att genomföra köp – vare sig det är kläder eller hundartiklar. På Internet och med nätbutiker har man verkligen den möjligheten då det med enkla drag kan ändra den miljö man befinner sig i online. Det är där vi måste börja – att bygga näthandel efter kunders behov och inte handlarnas begränsningar.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Pontus
Posted on: 2008-06-18 at 11:39
Tags: handel, framtid, utveckling, lönsamhet
Categories: Internet | Nätbutiker
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed

Norska strumpor

Ett stort steg för e-handelsbranschen togs när Posten köpte upp Post Danmark i veckan. Framförallt är det ett viktigt steg för en utökad nordisk marknad för näthandel.

Strategin är att bli en stark nordisk logistikpartner och det handlar om att skapa en nordisk paketmarknad. Svenska Posten har sin starkaste utveckling inom paket i Norge. Även försäljning från företag i Sverige till privatpersoner i Norge ökar, enligt senaste kvartalsrapporten. Posten går starkt fram och tidigare i år köpte man resterande 50 procent av norska logistikföretaget Tollpost. Tillsammans med Tollpost har Posten utvecklat konceptet My Pak som förenklar för svenska e-handlare att skicka paket till privatpersoner i Norge via 600 ombud som till hösten ska bli 900. 
Samtidigt ökar också möjligheten att köpa saker från våra grannländer med bättre fraktvillkor. Det gör att du snart kanske går omkring med strumpor, smycken, trosor, handskar och skjortor även tillverkade i Norge, Danmark och Finland.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Pontus
Posted on: 2008-06-16 at 11:45
Tags: posten, frakt, logistik, paket
Categories: Nyheter | Logistik
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed

Strumpor och färgpatron i samma "varukorg"

Först ut på Internet att sälja varor och idka e-handel var det amerikanska företaget Amazon och året var 1995. För att få en kortare förklaring skriver Wikipedia följande om näthandel:

E-handel är en benämning på den handel som bedrivs på Internet, och kan syfta på handel mellan företag och företag, mellan företag och konsument eller mellan konsument och konsument. Den e-handel som en konsument kommer i kontakt med kan grovt delas in i två undergrupper: nätauktioner och handel via nätbutiker. Betalning sker vanligtvis med kreditkort, direktbetalning, faktura eller postförskott.”

Idag kan man hitta det mesta på Internets otaliga butiker och de flesta stora varuhusen och märkena har egna butiker på nätet. Det är nutidens svar på postorderkatalogerna och det mesta från färgpatron och batteri till brudklänningar och strumpor finns att tillgå. Däremellan hittar vi även matbutiker, skivaffärer, leksaker och specialbutiker. Även mycket av handel företag emellan bedrivs som sagt över nätet.

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Posted by: Pontus
Posted on: 2008-06-12 at 13:01
Tags: e-handel, shopping, nätbutiker
Categories: Internet | Nätbutiker
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed